www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

GM показа бъдещето: без волан и педали! (допълнено с видео)

12.01.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3250 прочитания
A+ | A-

GM показа първо изображение на интериора на бъдещия си автономен автомобил, в който липсват волан и педали. Предполага се, че Националната администрация за безопасността на движението (NHTSA) ще одобри окончателно автономни автомобили за споделено пътуване от 2019 година.

От GM показаха снимка на интериора на автономния Cruise AV, който е изграден на базата на електрическия Chevrolet Bolt. Автомобилът е снабден с пет лазерни лидара, 16 камери и 21 радара.

Специалистите на компанията твърдят, че данните, събирани от тези уреди се обработват в реално време, като става дума за всеки засечен обект, предвижда се неговото движение и това се отразява на движението на Cruise AV. Това е важно при предвиждане на траекториите на обекти, които могат да създадат опасност на пътя, основно велосипедисти и пешеходци.

Изкуственият интелект, който ръководи автомобила може да взима решения, като отчита атмосферните условия, осветеността на пътя и дали има препятствия в зоната на действие на лидарите. GM планира да тества автономните си автомобили заедно с компанията за споделени пътувания Lyft, като първоначално кампанията ще стартира в един американски град.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ