www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рос Браун: Формула 1 ще я има и без Ferrari

09.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 754 прочитания
A+ | A-

Моторспорт директорът на Формула 1 Рос Браун е уверен, че световният шампионат ще оцелее без всеки един от отборите, участващи в момента, включително и Ferrari. Но бившият технически директор на Скудерията направи уточнението, че ще стори всичко, което е по силите му, за да задържи италианците в спорта.

Този коментар на Браун идва малко след заплахите на Серджо Маркионе, че Ferrari ще напусне Формула 1, тъй като в Маранело не харесват задаващите се нови правила – както за моторите, така и за налагането на таван на бюджетите. Във Ferrari са против налагането на стандартизация на голям брой компоненти в колите и се опасяват, че така ще загубят някои от най-ценните си предимства.

„Ferrari са здраво свързани с Формула 1 и ние не искаме да ги губим – обясни Браун. – За нас рамката на правилата и условията, при които се състезават участниците, трябва да бъдат приемливи за всички и има някои неща, които искаме да променим. Надявам се, че дори след тези промени във Ferrari ще се чувстват комфортно и добре приети във Формула 1.

„Формула 1 винаги ще оцелее, без значение кои отбори участват в шампионата. Виждали сме това много пъти преди – отиват си световни шампиони, изчезват цели отбори, загивали са пилоти, спортът се възстановява и продължава напред. Това ще продължи, без значение дали Liberty Media и аз участваме или не или пък Ferrari е в или извън спорта.

„Но не мисля, че Формула 1 ще е по-добър шампионат без Ferrari, така че трябва да намерим решение на това заедно с тях. Но не можем да стигнем до ситуация, в която един отбор – дали ще е Ferrari, Mercedes или Renault – ще определя какво да правим. Не можеш да управляваш спорт, в който да правиш това, което ти нареждат участниците.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ