www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes прави нов двигател за сезон 2018

08.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 730 прочитания
A+ | A-

Двигателят на Mercedes за сезон 2018 във Формула 1 ще е „почти напълно нов”, обяви шефът на департамента за мотори на световните шампиони Анди Кауъл.

1,6-литровият V6 турбо мотор на Mercedes доминира във Формула 1 от началото на сезон 2014, когато беше поставено началото на новата турбо ера в шампионата, като пилотите на тима Люис Хамилтън и Нико Розберг обраха световните титли, а тимът записа 4 поредни титли при конструкторите.

„Като цяло, целият мотор ще е почти нов – обясни Кауъл през motorsport.com. – В хода на миналия сезон двигателят претърпя няколко еволюции, а сега имаме нови идеи как да го направим по-мощен. Искаме да намалим триенето в някои важни области, както и загубите на енергия в хибридната система.”

Формула 1 навлиза в петия си сезон, в който няма да има съществени промени в двигателите, но Кауъл е на мнение, че все още не сме видели пълните възможности на актуалните системи за задвижване.

„Голяма част от новите ни идеи са свързани с малки промени в области, в които сме стигнали до високо ниво на представяне – допълни шефът на моторите на Mercedes. – В развитието на мотора научихме много нови неща, свързани с процеса на изгаряне, намаляване на триенето, използването на нови материали и освен това постигнахме прогрес в зони, където имахме проблеми с надеждността. Някои път тези резултати бяха изненада за нас, друг път се оказваха добре планиран резултат.

„И не на последно място, стендът ни за изпитания на двигателите е много прецизен, което ни позволява да постигаме напредък, а след това да пробваме новите неща по време на тестовете преди сезона.”

Наскоро се появи информация, че през новия сезон задвижващата система на колите на Люис Хамилтън и Валтери Ботас ще надхвърли психологическата граница от 1000 конски сили в хода на сезон 2018, но Кауъл не пожела да се ангажира с точна прогноза кога точно ще се случи това.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ