www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Повече тв зрители на Формула 1 през сезон 2017

05.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2173 прочитания
A+ | A-

Формула 1 привлякла повече тв зрители през сезон 2017, а отделно от това спортът е засилил сериозно присъствието си в социалните медии, отчетоха шефовете на световния шампионат. Общо 1,4 милиарда зрители са гледали състезанията от Формула 1 на 20-те най-големи тв пазари в света, което е увеличение с 6,2% в сравнение с 2016 година.

Топ 4 на пазарите за Формула 1 са Германия, Бразилия, Италия и Великобритания, като на всички те рейтингите растат. Най-голям е ръстът в Италия – 19,1%, което е обяснимо с оглед на съживяването на Ferrari този сезон, в Бразилия увеличението е 13,1 процента, във Великобритания е 3,9%, а в Германия – с 0,9%, което може да се обясни с битката за титлата, в която участва Себастиан Фетел.

Средно състезанията – на живо и като репортажи, са били гледани от 603 милиона зрители, а предаванията на живо на свободните тренировки и квалификациите отчитат ръст с 1% на гледаемостта. За първи път от 2010 година тв зрителите на Формула 1 не намаляват, обявиха шефовете на шампионата.

Настъплението на спорта в социалните мрежи е другото впечатляващо постижение, като се има предвид, че доскоро Формула 1 на практика отсъстваше от Facebook и другите подобни платформи. Сега спортът има общо 11,9 милиона последователи във Facebook, Twitter, Instragram и youtube, като тук потенциалът за растеж е много по-голям. Но в сравнение с 2016 увеличението е с 54,9%. Затова и през 2017 година Формула 1 е най-бързо развиващият се спорт в социалните мрежи. Интересното е, че второто място е за Формула Е, а третата позиция заема испанският футболен шампионат.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ