www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Отцепници от Faraday Future правят електромобил

27.12.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1202 прочитания
A+ | A-

Без съмнение Faraday Future е №1 по проблеми сред производителите на електромобили с големи амбиции и сериозни финанси. Въпреки, че по отношение на финансите Faraday Future започна сериозно да изостава, а това рязко увеличи проблемите на компанията и доведе до напускането на ключови фигури.

Сега няколко от бившите шефовете на компанията основаха стартъпа Evelozcity, като целта на новата фирма е „да измени начина по който се придвижва светът”. Както виждате, големите амбиции не са останали във Faraday Future, хората си ги носят със себе си.

Evelozcity планира производството на електромобили, а сред основателите й са бившият финансов директор на Faraday Future Щефан Краузе и бившият технически директор на марката Улрих Кранц. Преди това и двамата работеха в BMW, а скоро се очаква в новата компания да дойдат още кадри на Faraday Future.

Предполага се, че повече информация за първия модел на новата фирма ще бъде представена по време на изложението CES през януари в Лас Вегас.

Faraday Future беше създадена с китайски капитали, идващи от бизнесмена Жиа Йетинг, но проблеми с другите му компании доведоха до сериозни проблеми за производителя на електромобили. Все пак, компанията представи през януари електрическия кросоувър FF 91 с мощност 1050 конски сили и пробег до 700 км с едно зареждане.

През август компанията нае бившия завод на Pirelli в Калифорния, като за началото на следващата година фабриката трябва да бъде преустроена и модернизирана за производство на автомобили.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ