www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кубица срещу Сироткин за мястото в Williams

05.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1108 прочитания
A+ | A-

Роберт Кубица и Сергей Сироткин са двамата пилоти, които ще спорят за мястото в Williams за сезон 2018 във Формула 1. Британският тим пробва и двамата по време на тестовете на Pirelli на „Яс Марина” веднага след Гран при на Абу Даби – последният кръг за сезон 2017.

Но от тима обявиха, все още не могат да вземат решение, а шефовете на отбора допълниха, че няма да коментират здравословното състояние на Кубица, който през 2011 година претърпя тежка катастрофа на рали и едва не загуби дясната си ръка. Самият поляк обаче обяви, че може да използва пълноценно и двете си ръце и се намира в по-добра физическа форма в сравнение с края на 2010 година, когато беше последният му старт във Формула 1.

Днес стана ясно, че Кубица и Сироткин са поканени в базата на Williams в Гроув, за да участват в анализа на резултатите от тестовете и да поработят на симулатора на тима.

„Тези посещения бяха планирани по-рано, не са решени в последния момент, още преди тестовете се знаеше, че Роберт и Сергей ще се присъединят към нас в базата на отбора”, обясни говорител на Williams.

Предполага се, че най-късно до края на следващата седмица ще е ясно кой ще партнира на Ланс Строл за сезон 2018 във Формула 1.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ