www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ериксон и Леклер ще карат за Sauber

04.12.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 822 прочитания
A+ | A-

Маркус Ериксон и Шарл Леклер ще са пилоти на Sauber през сезон 2018 във Формула 1, а швейцарският тим показа и как би могла да изглежда колата със спонсорските надписи на Alfa Romeo.

Sauber връща Alfa Romeo във Формула 1, като италианците освен основен спонсор, ще са и доставчик на двигатели, т.е ще „осигуряват” ребрандирани мотори на Ferrari за тима.

На практика Sauber поема по пътя на „втори отбор” на Скудерията, което означава по-тесни връзки с Маранело, сериозна техническа помощ и пилоти, посочени от Ferrari.

И наемането на протежето на италианците Леклер е идеалният пример за това. От Ferrari натискаха и за другия си младок – Антонио Джовинаци, но той не успя да се пребори с фаворита на новите собственици на отбора Маркус Ериксон, който запазва мястото си.

Леклер влиза във Формула 1 след титлата му този сезон във Формула 2, а Джовинаци ще е резервен пилот на Sauber, като италианецът ще кара в шест петъчни тренировки през следващия сезон.

Другата добра новина за Sauber е, че през 2018 година тимът ще получава мотори, подготвени за настоящия сезон, а не такива от миналогодишната кампания, както беше случаят през 2017-а.

Sauber завърши сезона на последното 10-о място във Формула 1 с едва 5 точки, спечелени от Паскал Верлайн, който обаче беше освободен от тима.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4