www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бивш шеф на GM: Tesla няма да изкара до 2019 година!

22.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1017 прочитания
A+ | A-

Бившият вицепрезидент на GM Боб Луц, известен с бомбастичните си и твърде често неверни изказвания, заради които е любим на медиите в Щатите, коментира, че Tesla може да не изкара до 2019 година. В интервю за тв канала CNBC Луц обясни, че Tesla работи на загуба и компанията на Илон Мъск не разполага с някаква тайна, която да й дава предимство спрямо другите, особено като се има предвид, че използва за колите си същите литиево-йонни батерии като другите компании.

Според Луц представянето на електрическия влекач Semi и следващото поколение на Roadster са единствено опит на компанията да привлече свежи капитали. А точно бързото „изгаряне на пари” е основната заплаха за съществуването на компанията.

Другите причини, по мнението на Луц, са забавянето на производството на Model 3, спада в търсенето на Model S и Model X и отново - рекордните загуби на Tesla за третото тримесечие на тази година.

В същото време Model S се пребори за титлата „Най-популярен електромобил” на пазара в САЩ за първите 10 месеца на годината с 20 750 продажби, което е с 13% повече в сравнение със същия период на миналата година. Tesla държи 23% от пазара на електромобили в Щатите, показват последните данни от изследване на USA Today.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4