www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Toyota: Алонсо се справи много добре на теста

21.11.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1073 прочитания
A+ | A-

Представянето на Фернандо Алонсо на тестовете за новаци в световния шампионат за издръжливост (WEC) получи висока оценка от съветника на тима на Toyota Алекс Вурц, като мнението на австриеца е винаги меродавно, защото той има богат опит както във Формула 1, така и с прототипите от LMP1.

Двукратният световен шампион във Формула 1 навъртя 113 обиколки в неделя в Бахрейн, а двукратният победител в Льо Ман Вурц коментира представянето му.

„Фернандо е един от най-добрите пилоти в света – обясни Алекс. – Както можеше да се очаква той се адаптира бързо към уникалните изисквания на TS050 Hybrid.”

Очаква се, че през 2018 година Алонсо ще кара за Toyota в „24 часа на Льо Ман”, а най-доброто му време в неделя беше в рамките на 0,7 секунди от това на титуляра на тима Майк Конуей.

Вурц работи с Алонсо в неделя и обясни, че испанецът е осигурил „много добра и добре структурирана информация” за представянето на колата.

„Трябва да знаете, че е невъзможно да се сравнява представянето на Алонсо с това на другите пилоти на Toyota, които караха този ден и в хода на тестовете – заяви Вурц. – Всеки от тях караше по различна програма, температурата на пистата беше различна и т.н, това са все неща, които се отразяват на времената за обиколка.

„Но все пак, виждате, че говорим за доста близки постижения – „новакът” е доста близо до времената на титулярните ни пилоти. Но най-отговорно заявявам: Фернандо се справи много добре и беше много приятно и интересно да работим с него.”

Сделката на Алонсо за Льо Ман все още не е официално потвърдена, а той вече подписа с McLaren за сезон 2018 във Формула 1, след като тимът се отказа от моторите на Honda и подписа с Renault.

Алонсо преследва победите в Льо Ман и „500 мили на Индианаполис”, за да вземе „тройната корона” в моторните спортове, тъй като вече има победа в Гран при на Монако.

Тази година Фернандо кара в „Инди 500” и беше начело на колоната в продължение на 27 обиколки, но отпадна 24 тура преди финала заради повреда в двигателя.

През 2018 обаче той няма да може да стартира в Индианаполис, тъй като няма да отново да пропусне старта в Монте Карло, но надпреварата в Льо Ман се съвпада със състезание от Формула 1.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4