www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault няма да се връща в Щатите

21.11.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 899 прочитания
A+ | A-

Главният изпълнителен директор на Renault-Nissan Карлос Гон обяви, че френската марка няма да се завърне на пазара в САЩ, където алиансът вече присъства сериозно чрез Nissan, Infiniti и Mitsubishi.

Според Гон, в средносрочен план не би трябвало да очакваме появата на модели на Renault на американския пазар.

„Лесно е да отидеш в Щатите и да продадеш няколко коли – обясни Гон в интервю за Automotive News. – Но за да постигнеш нещо повече на американския пазар, който е много конкурентен, трябва да разполагаш със стратегия за лансиране на моделите и маркетинг.”

Гон потвърди, че очаква сериозен ръст на Renault-Nissan в Азия, като основно става дума за пазара в Китай. Планът на компанията е да продава 14 милиона коли на година в края на 2022-а.

„Както знаете, Nissan изпълнява продуктовата си стратегия в Китай, Renault сега навлиза на този пазар, а Mitsubishi има сериозен ръст там”, обясни Гон.

Той поясни, че планира да постигне интегриране на марките Renault, Nissan и Mitsubishi чрез споделянето на четири платформи между тях. Платформите ще се използват за субкомпактни, компактни и среден клас модели, а четвъртата ще е за електромобили. В допълнение на това три четвърти от моделите на всички марки ще си споделят двигатели, като досега този показател беше едва 25%.

Renault напусна американския пазар през 1991 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ