www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

McLaren P15 идва на 10 декември

15.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 945 прочитания
A+ | A-

Още по темата

По време на изложението в Дубай от McLaren потвърдиха датата на представянето на най-екстремния модел на британската компания. Засега проектът носи името P15 и се очаква автомобилът да е предназначен основно за използване на писта, въпреки че ще има хомологация и за движение по обществените пътища.

Премиерата на P15 е насрочена за 10 декември, а след него ще видим и P23, за когото от компанията твърдят, че ще е „първият в света хипер гран туризмо” автомобил.

И двата бъдещи модела ще са част от семейството Ultimate Series, в което сега влизат хибридните супер автомобили P1 и P1 GTR.

Все още няма официална информация за техническите данни на P15, но се очаква, че в основата на задвижването му отново ще бъде 3,8-литровият двигател с две турбини, използван от McLaren, като се предполага, че мощността на P15 ще е 800 конски сили. Възможно е при P15 да се използва подобрена версия на 7-степенната роботизирана трансмисия, която се предлага с купето 720S.

Отсега е сигурно, че P15 ще е по-лек от P1 и теглото му ще е около 1300 кг.

Производствената серия на P15 ще е ограничена, но в McLaren имат поръчки за всички коли. P23 също ще се произвежда в лимитирана серия – 106 коли, всяка от тях с цена около 2 милиона евро.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ