www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Електрическото бъдеще на BMW

13.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1114 прочитания
A+ | A-

BMW Group има възможност да завърши годината с 100 000 продажби на plug-in хибриди и електрически автомобили, а наскоро шефът на компанията Харалд Крюгер обяви, че електрификацията е „топ приоритет” за фирмата.

През октомври във Франкфурт BMW показа някои интересни серийни и концептуални модели, които подсказват какво да очакваме от компанията в близко бъдеще.

Естествено, става въпрос за скромното освежаване на електрическия BMW i3 и представянето на спортната версия на електромобила – i3s. Появи се и концептуалния X7 iPerformance – plug-in хибрид SUV с три реда седалки, както и i Vision Dynamics – модел тип Gran Coupe с четири врати и изцяло електрическо задвижване, който най-вероятно ще стигне до серийно производство. При Mini електрификацията също напредва – през 2019 година би трябвало да очакваме изцяло електрическият модел на британската марка.

Към това трябва да прибавим и вече съществуващите около 10 plug-in и електрически модели на BMW Group, а Крюгер обеща за автомобилното изложение в Лос Анжелис 5 електрически модела, сред които ще има и световна премиера, т.е електромобил, който досега компанията не е показвала.

Крюгер обясни пред Driving.ca, че преходът към хибриди изправя всеки автомобилен производител пред сериозни предизвикателства, а анализаторите на развитието на автомобилната индустрия вече трябва да мислят над някои проблеми, които доскоро се смятаха за част от бъдещето – повторното използване на батериите, както и практичното приложение на технологиите за автономно придвижване на автомобилите.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4