www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новият ZR1 е най-мощният Corvette в историята

13.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1065 прочитания
A+ | A-

Новият Corvette ZR1 е най-мощният в историята на модела, а преди него такъв вариант на спортния автомобил беше представен с четвъртото и шестото поколение на модела. А първият ZR1 пък беше разработен с помощта на Lotus.

Сега в GM са създали новия Corvette ZR1 със собствени сили, а резултатът е впечатляващ – мощността на двигателя е 766 конски сили и моторът има 969 Nm максимален въртящ момент.

Новият Corvette ZR1 се задвижва от мотор от новото поколение на двигателя LT5, което е създадено на базата на агрегатите LT4, които се използваха при Corvette Z06. Мощността на Z06 е 659 конски сили, а максималната му скорост е 315 км/ч, което също е повече от впечатляващо.

LT5 не нарушава традициите, отново става въпрос за 6,2-литров V8 мотор, който обаче за първи път получава комбинирана система за впръскване на горивото – в колекторите и директно в цилиндрите, а промени са претърпели интеркулерът и коляновият вал. Заедно с още промени по мотора мощността му е била повишена с над 100 конски сили!

Клиентите на новия Corvette ZR1 ще могат да избират дали да си купят кола със 7-степенна механична кутия или с автоматик с 8 предавки.

Като цяло при окачването промените са засегнали основно настройките, а още в базовото изпълнение се появяват амортисьорите с електронно управление Magnetic Ride.

Максималната скорост на новия ZR1 е 338 км/ч, но създателите му твърдят, че той си остава автомобил за всеки ден и затова е оборудван с кожени седалки с подгряване и вентилация, аудиосистема Bose, инфотейнмънт система и климатик.

Продажбите на ZR1 започват в началото на следващата година, а малко по-късно тази година трябва да очакваме и цените на новия флагман на Chevrolet.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ