www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новите мотори стават ясни на 31 октомври

11.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1160 прочитания
A+ | A-

В края на този месец новите собственици на Формула 1 Liberty Media трябва да започнат да представят на участниците в световния шампионат визията си за развитие и промени в спорта.

Първата стъпка ще е презентацията на 31 октомври, дело на ФИА и FOM, която ще демонстрира бъдещия регламент за двигателите във Формула 1. Моторите трябва да станат по-евтини, по-семпли, по-шумни и по-достъпни за производство.

Плановете предвиждат унифицирането на голям брой детайли и компоненти по моторите, което ще ги направи по-прости и по-евтини. Очаква се, че развитието на съвместната работа на мотор-генераторите MGU-K и MGU-H ще позволи да бъде прескочена психологическата граница от 1000 конски сили.

Заедно с промените по моторите ще бъдат представени и ограничения в аеродинамиката, като орязването на аеродинамичното притискане ще направи колите по-нестабилни и по-трудни за каране.

За разлика от ерата на Бърни Екълстоун, сега бъдещите промени няма да се обсъждат от участниците, тъй като всяка страна защитава само своите интереси. А приетите в миналото компромиси в правилата заради един или друг отбор обикновено не дават добър резултат.

Следващата крачка на Liberty Media ще е представянето на концепция за ограничаване на бюджетите на отборите, участващи във Формула 1. Това трябва да стане на 7 ноември, като идеята е, че разходите ще бъдат намалявани постепенно, а не изведнъж, но ще се преследва определена сума, която ще е таван на разходите за един сезон.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ