www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Супер звездата Широ Такатани кацна в БГ за Once Dance Week Пловдив

04.10.2017 | Авто новини: Лукс&Стил » Литература, арт | Автор: Jordan Lukanov | 1001 прочитания
A+ | A-

Широ Такатани - съосновател на световноизвестния японски артистичен колектив Dumb Type, и екипът му пристигнаха късно снощи в Пловдив за юбилейното издание на ONE DANCE WEEK. Артистите на спектакъла ще подготвят експеримента със звук и светлина ХРОМА цели четири дни при изключително прецизен график и организация.

Впечатляващи визуални ефекти, мащабна графика, специално изградена звукова среда ще създадат един напълно различен свят, който ще посрещне публиката на ONE DANCE WEEK в два поредни дни – 6 и 7 октомври от 19:30 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ в Града под тепетата.

Интересът към спектаклите е огромен, а двете зали се разпродават бързо. В продажба са билетите за двете представления на ХРОМА - на 6 октомври и на 7 октомври, на цени от 10, 15 и 20 лв., както и билетите за СТЪПКА ПРЕДИ КРАЯ и РАЗКАЗВАЧКАТА.

Неделя, 8 октомври, предлага цели две представления от чешкия модул CHECK THE CZECHS на ONE DANCE WEEK 2017. СТЪПКА ПРЕДИ КРАЯ е посветен на легендата Мохамед Али – от възхода на ринга до угасването на една легенда, покосена от болестта на Паркинсон, а РАЗКАЗВАЧКАТА е вдъхновена от романа на Атик Рахими „Камъкът на търпението“, в който афганистанска жена се осмелява да говори за насилие, сексуални посегателства, потисничество и още преживени страдания пред нейния изпаднал в кома съпруг.

Чешката програма е курирана от Ивона Кройцманова – моторът зад почти всички изпълнителски феномени в Чехия и член на международни мрежи, между които IETM, European Dancehouse Network, съосновател и асоцииран директор на Aerowaves и партньор на Be SpectACTive!.

ХРОМА идва на ONE DANCE WEEK с подкрепата на EU JAPAN FEST в партньорство с ОФ Пловдив 2019, Посолство на Япония в София, Клуб Приятели на Япония в България, Agency for Cultural Affairs Government of Japan за фискалната 2017 година и Japan Foundation. Спектаклите от програмата CHECK THE CZECHS гостуват на юбилейното издание на ONE DANCE WEEK в Пловдив с подкрепата на Чешки център в София, Посолството на Чехия в София, Министерство на културата на Чехия.
Тагове: Широ Такатани танц Once Dance WeekНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ