www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Чакат ръст на пазара на коли в Саудитска Арабия

04.10.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1047 прочитания
A+ | A-

Кралят на Саудитска Арабия отмени забраната за жени да шофират в страната – това е и основната причина анализаторите да се интересуват от факта с колко точно ще нарасне пазара на нови коли в страната. Като това ще се отрази и на търговията с употребявани автомобили, разбира се.

До този момент жените в Саудитска Арабия нямаха право не само да карат автомобил, беше им забранено да се качват дори на велосипед.

Саудитска Арабия е на 21-о място сред най-големите пазари на нови автомобили и е основен вносител на коли в целия регион. Според различни експерти, когато забраната падне, броят на шофьорите в страната ще скочи на 9 милиона, което няма как да не се отрази и на пазара.

Интересното е, че невинаги в Саудитска Арабия е било забранено на жените да шофират. Те са имали това право до 1979 година, когато на власт идват мюсюлманските фундаменталисти. От този момент настъпва и сериозното ограничение на правата на жените в цялата страна, като забраната за шофиране е само едно от тези ограничения.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ