www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

За 4-и път благотворително рали от фонданция "Хора, пътища, автомобили"

03.10.2017 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 3963 прочитания
A+ | A-

На 7 октомври за четвърти път фондация „Хора, Пътища, Автомобили“, Българска Федерация Автомобилен Спорт и Академия за пътна безопасност SDA организират благотворителното рали “Виж ме”. Събитието ще се проведе в събота от 10:00 ч. на автополигона на София Франс Ауто – вносител на Пежо за България (бул. „Ботевградско шосе“ №459).

Проектът, който в предишните си издания пожъна невероятен успех, бе подкрепен от над 50 известни личности, които взеха участие с личните си автомобили. И тази година благотворителната акция е свързана с идеята да се подпомогне живота, учебния процес и израстването на глухонемите децата от училище с пансион „Проф. Дечо Денев“ в София, лишени от родителски грижи. Децата отглеждани в специализираното учебно заведение са от 3 до 18 – годишна възраст, а предмета „Безопасност на движението“ е застъпен наравно с българския език и математиката в учебната програма.

По традиция, участниците-състезатели са известни личности от обществената сцена – политици, актьори, певци, журналисти и др., притежаващи любителска категория за шофиране. Идеята на състезанието е известните лица да дадат личен пример с уменията си за шофиране и толерантност в майсторско управление. “Виж ме” послание на звездите към техните последователи и в същото време е отправено от децата, които не могат да чуят приближаваща се опасност и не могат да извикат в ситуация на пътя.

ПРОГРАМА
Дата: 7 октомври (събота)
Място: открит автопарк на „София Франс Ауто“
Адрес: София, “Ботевградско шосе” №459
9:30 ч. - Ароматно кафе, чай, безалкохолно
9:45 ч. - Регистрация на участниците
10:00 ч. - Инструктаж от комендантите на ралито за участниците - ( БФАС )
10:15 ч. - Официално откриване
10:30 ч. - Старт на първи етап (майсторско управление на полигон ). Стартират автомобили в три класа разпределени според обема на двигателите.
11:40 ч. - Старт на втори специален етап. Майсторско управление при равни условия за първите трима от всеки клас с еднакъв модел и марка автомобил – „Пежо“.
12:30 ч. - Финал
12:40 ч. - Снимки, интервюта с известни личности – пилоти в ралито.
- Викторини на тема пътна безопасност
- Връчване на предметни и събраните финансови дарения на децата и ръководството на училище „Проф. Дечо Денев“
13:00 ч. - НаграждаванеТагове: благотворителност рали фонданция "Хора пътища автомобили"Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ