www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пет звезди от краш теста за новия Renault Koleos

26.09.2017 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Kiril Stoykov | 1035 прочитания
A+ | A-

Пет звезди от краш тестовете на Euro NCAP получи новия Renault Koleos. Кросоувърът премина безпроблемно новия протокол 2016 Euro NCAP тестове. Новият Koleos изпъква с резултат от 90% за защита на възрастни, 79% за деца, 63% за пешеходци и 75% за асистенти за безопасност.

Новият Koleos разчита на богатия опит на Renault в сферата на пасивната безопасност и се стреми към отлични резултати в независимите тестове на NCAP. На първо място, използването на стомана с много висока еластичност за рамката на двигателя и закалена стомана за пътническата клетка цели защита на купето в случай на силен удар.

Следващите системи влизат в списъка на стандартното оборудване за безопасност: две адаптивни предни въздушни възглавници, които се раздуват в съответствие с вида на удара и позицията на пътника в автомобила; две странични въздушни възглавници за гръдния кош/раменете на пътниците; две въздушни завеси; предни и задни подглавници с функция за предотвратяване на камшичен ефект; предни седалки, предотвратяващи подхлъзването на тялото под предпазните колани; задни фиксатори Isofix за детски столчета i-Size. Всички предпазни колани са оборудвани с предобтегачи и ограничители на натоварването.

Когато стане въпрос за активна безопасност, гамата от стандартно оборудване на новия Koleos – контрол на сцеплението, последно поколение електронен контрол на стабилността (ESC), електронно разпределение на спирачното усилие и асистент за потегляне по наклон – е допълнена с палитра от най-съвременните асистенти за подпомагане на управлението (ADAS).
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ