www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Официално: BMW Concept Z4 за Пебъл Бийч 2017 (+ видео)

17.08.2017 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Jordan Lukanov | 3418 прочитания
A+ | A-

БМВ Груп използва шоуто Concours d’Elegance в Пебъл Бийч за да представи своята вълнуваща, нова интерпретация на роудстъра на BMW. Динамичен, прогресивен и неустоимо въодушевяващ BMW Concept Z4 се отличава с пъргави и компактни пропорции, динамичен силует и емоционалния език на формите. Грабващият внимание дизайнерски прототип дава поглед към бъдещия сериен модел, който ще бъде представен през следващата година.

„BMW Concept Z4 е абсолютна машина за шофиране,“ каза Адриан ван Хойдонк, Старши вицепрезидент на BMW Group Design: "Редуцирането до най-важното позволява на водача да преживее всички съставки на удоволствието от автомобила с изключителна прямота. Това е абсолютна свобода на четири колела“. Спортният и прогресивен BMW Concept Z4 въплъщава визията на BMW Group за модерния роудстър.

„BMW Concept Z4 показва новия дизайн език на BMW от всички перспективи и чрез всички детайли. От динамичната предна част до характерните страници или мощно оформения край на задница: няколко линии и дискретното взаимодействие между повърхностите са достатъчни, за да създадат чувство за сила и емоция“, допълва ван Хойдонк.

BMW Concept Z4 демонстрира класически характеристики на роудстър като дълго междуосие, нисък, издължен силует и компактна задна част, комбинирани самоуверено, по нов начин и обогатени с модерния език на формите на BMW. Заради по-късия преден капак и стегнатите надвеси водачът седи по-близо до центъра на автомобила в сравнение с досегашните роудстъри на BMW.

Благодарение на това новите пропорции имат по-фокусирано и спортно-пъргаво излъчване. В същото време силуетът има подчертано клиновидна форма, която придава на BMW Concept Z4 висока динамика още в покой. Големите, издължени назад дъги зад пространството на водача по елегантен начин интегрират функцията на релси за защита при преобръщане и осигуряват спортен завършек на ниския силует.

Ясно изваяната предница във формата на нос на акула създава драматично повърхностно очертаване на контурите по цялата странична част на автомобила. Тук е демонстриран новият подход при дизайна на BMW: по-малкото на брой, но по-прецизни линии дефинират ясни повърхности, обемите са моделирани мощно. Поради това повърхностите и формите са с изключително модерно и емоционално излъчване.

Големите въздушни отвори Air Breather зад предните колела са своеобразно начало на старателно моделираните странични повърхности, които сякаш са оформени от излизащия от тях въздух. С едно разгръщащо се нагоре към задната част движение се образуват светлинни и сенчести повърхности, които се завъртат и по този начин дефинират и мускулесто изпъкналото задно колело и атлетичните обеми на задната част.

По този начин визуално ясно се подчертава задното задвижване. Освен това изразителната игра на линиите и повърхностите подчертава клиновидната форма отстрани и й придава повече динамика. Ниските прагове с ясно моделиран светлинен ръб визуално снишават каросерията на автомобила по-близо до пътя и с това подчертават усещането за нисък силует отстрани.

Експресивното лаково покритие с „frozen“ ефект „Energetic Orange“ ясно подчертава играта на светлините и сенките по повърхностите, както и триизмерния екстериор. 20-инчовите алуминиеви джанти със спортен двуцветен дизайн с двойни спици хармонично допълват страничната визия.

Дизайнът на предната част на BMW Concept Z4 е безспорно спортен. При това съотношението между ниската и широка бъбрековидна радиаторна решетка и разположените по-високо фарове целенасочено буди асоциации с BMW Z8 и придава на BMW Concept Z4 известна екстравагантност.

Вместо класически пластини в бъбрековидната радиаторна решетка е монтирана старателно оформена мрежа, която с вертикалната си ориентация напомня на спортно-функционалното оформление на бъбрековидните радиаторни решетки на ранните роудстъри на BMW като BMW 328 Mille Miglia. Фаровете за пръв път интерпретират класическата вертикална визия с четири „очи“ с по две разположени една над друга тръби на фаровете.

Мигачите са насочени косо нагоре по посока на бъбрековидната радиаторна решетка и подчертават динамиката на предната част. Предният капак на вдлъбнатини и със стилизирани отвори за вентилация се извива над предните колела и създава интригуваща предна част.

Благодарение на дизайнерското оформление предната броня изглежда много атлетично. Трите големи въздухозаборника загатват за мощното задвижване и обещават динамично изживяване при шофиране.

Големият карбонов елемент в средния въздухозаборник е класически елемент от моторните спортове и подчертава в детайли динамиката на предната част. Чрез комбинацията на всички тези дизайнерски елементи се създава свежото, запомнящо се лице на BMW Concept Z4, което е знак на почит към големите роудстъри в историята на BMW, но в много модерна и спортна интерпретация.

В същото време интериорът засилва абсолютния фокус върху изживяването при шофиране. Седалката на водача, арматурното табло и централната конзола около него са напълно черни, което ярко ги отделя от оранжевото единство между екстериора и интериора. При взаимодействието си те оформят ясно дефинирана зона, която обгръща водача подобно на капсула, създавайки много спортно усещане. Това създава среда изцяло ориентирана към шофирането с подчертана „зона на видимост“, при която воланът, както и заобикалящите го черни повърхности, са ориентирани напред като се акцентира върху шофьорското място.

Арматурното табло и централният информационен дисплей образуват висококачествена комбинация от екрани, която е интегрирана безупречно в областта на водача. Двата дисплея са разположени на почти еднаква височина и близо един до друг, което създава впечатление за един, свързан блок от екрани. Те функционират заедно, за да доставят точната информация в точния момент.

Водачът може да избере кои функции да активира (чрез натискане) от съдържанието, налично на информационния дисплей - водене по маршрута, музикални списъци или друго информационно-развлекателно съдържание. Над информационния дисплей Head-Up дисплеят представя най-важната информация за шофиране в рамките на прякото зрителното поле на водача.

От страната на водача се издига едно атлетично арматурно табло, което в същото време създава усещане за лекота. Умелото подреждане на повърхностите и ръбовете разделя големия обем отпред и създава впечатление за мощно моделиран мускул. Ясната извивка от вратите към арматурното табло допълнително подчертава усещането за обгръщане при седене на двете седалки.
Тагове: Официално BMW Concept Z4 Пебъл БийчНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ