www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Съюзът между Skoda и Tata пропадна

10.08.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1213 прочитания
A+ | A-

Skoda официално обяви, че се отказва от идеята за съвместно производство на автомобили с индийския концерн Tata Motors. Раздялата идва след анализ на проекта от страна на чехите, който е показал, че проектът няма да донесе очакваните икономически резултати.

Идеята за съюз между двете марки набра популярност през пролетта на тази година, като се знаеше, че Skoda ще има водеща роля в съвместното начинание. Двете компании дори подписаха първите документи, поставящи началото на съюза, като целта беше от 2019 година да започне производството на автомобили за пазара в Индия.

Но в хода на преговорите представителите на Skoda стигнали до извода, че „техническите и икономическите изгоди от този съюз няма да бъдат достигнати в желания вид”, се казва в съобщението на чешката компания. В него се прави и уговорката, че това решение важи при настоящите обстоятелства на пазара в Индия и не ограничава двете компании за потенциални сътрудничество в бъдеще.

От самото начало се предполагаше, че Skoda ще произвежда за Индия автомобили, качени на модулната платформа на Tata AMP, тъй като използването на идващата от VW Group MQB щеше да е твърде скъпо. Заради икономиите на средства, двигателите също трябваше да са дело на Tata. Но анализите са показали, че дори и така икономическите резултати за Skoda ще се неудовлетворителни.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ