www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

MyTaxi влиза в Румъния

23.06.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1539 прочитания
A+ | A-

Компанията за споделено пътуване mytaxi, която е собственост на Daimler и има амбиция да е основният пазарен съперник на Uber в Европа, започва настъпление към Източна Европа. Планът на mytaxi е да предлага паневропейска мрежа от услуги и следващата стъпка се оказа покупката на румънската Clever Taxi, която работи в 20 града в северната ни съседка.

Според главния изпълнителен директор на mytaxi Андрю Пинингтън, цената, платена за Clever Taxi е „осемцифрена”.

По-рано тази година mytaxi купи гръцката Taxibeat, а Пинингтън заяви, че компанията планира още придобивания в Източна Европа, за да може компанията да продължи да се разраства.

Инвестицията на Daimler в mytaxi не е изключение в автомобилната индустрия. Volkswagen Group купи дял в Gett за 300 милиона долара, а General Motors вложи 500 милиона долара в Lyft.

Също като при модела на Uber, приложението на Mytaxi осъществява връзката между шофьора и клиента срещу част от сумата, която плаща клиентът. Но при mytaxi автомобилите са оборудвани с таксиметров апарат, за разлика от колите, работещи под шапката на Uber, което ще улесни навлизането на компанията на европейските пазари, които подлежат на строги регулации и на които възникна сериозна съпротива срещу американския гигант.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ