www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen се цели в повече продажби и по-голяма печалба

19.06.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1691 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Volkswagen Group полага сериозни усилия, за да подобри представянето на основната си марка – Volkswagen, като догодина се очаква ръст в продажбите заради новите модели, които ще предложи германската компания. Това е прогнозата на шефа на марката Херберт Дис.

В момента VW, който пострада сериозно от глобалния скандал „Дизелгейт”, се преструктурира, като този процес включва основно съкращаването на хиляди работни места и насочването на марката към производство на електромобили и хибриди.

Според Дис, лансирането на новия субкомпактен модел Polo, както и на флагмана Arteon, трябва да върнат вниманието на клиентите към VW, като за догодина са предвидени още премиери.

„Постигаме добър прогрес – обясни Дис по време на представянето на Polo в петък. – 2018 ще е силна година за Volkswagen.

Дис потвърди, че оперативната печалба на VW за първото тримесечие е била 869 милиона евро, което е сериозен скок в сравнение със същия период на миналата година, когато марка отчете печалба в размер на 73 милиона евро.

„Но най-важното нещо за нас е предстоящата продуктова офанзива, която ще се случи в следващите месеци”, беше категоричен Дис.

Новият Polo, чийто цени в Европа стартират от 12 975 евро, ще излезе на пазара през октомври, а по-късно тази година ще се появи и напълно новият T-Roc – SUV модел с размерите на популярния компактен модел Golf.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ