www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Toyota взе първото място на старта в Льо Ман с рекорд

16.06.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1810 прочитания
A+ | A-

Пилотите на Toyota окупираха първа редица за старта на „24 часа на Льо Ман” утре, а Камуи Кобаяши взе полпозишъна с рекорд на трасето за 85-ото издание на легендарната надпревара.

Бившият пилот във Формула 1 постигна 3.14,791 минути във втората квалификация вчера, която беше прекъсната заради катастрофа и демонстрира, че прототипът от LMP1 TS050 Hybrid с №7 е най-бързият в квалификационно темпо. Кобаяши се състезава заедно с Майк Конуей и Стефан Саразен.

Второто място на старта за Toyota осигури Казуки Накаджима с TS050 Hybrid с №8, който постигна 3.17,128 минути и изпревари с малко над 0,1 секунди Porsche 919 Hybrid с №1.

В третата квалификация, която се проведе късно снощи, нито един от двата прототипа на Porsche не успя да подобри постижението си от втората сесия и те ще стартират от втора редица – трети и четвърти.

Нийл Яни се оказа най-бързият пилот на Porsche с време 3.17,159 минути, като швейцарецът остана на 2,468 секунди от рекордната обиколка на Кобаяши и изпревари с 0,8 секунди съотборника си с №2 на борда Тимо Бернхард.

В клас LMP2 полпозишънът спечели Алекс Лин (G-Drive Oreca, №26), който постигна 3.25,352 минути и така прототипът, каран от него и от Роман Русинов и Пиер Тирие изскочи от седмо на първо място. Виталий Петров осигури второто място на старта за Manor Oreca №25, като руснакът се класира с времето си от края на квалификацията в четвъртък вечер, което се оказа с 0,2 секунди по-слабо от това на Лин.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ