www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Мартин Чой: Целта ми е Топ 10 в световния шампионат

04.04.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 2851 прочитания
A+ | A-

Най-добрият български мотоциклетен пилот Мартин Чой (Eko BMW Motorrad Racing Team) ще се бори за място в Топ 10 в световния шампионат за издръжливост, част от който е и легендарната надпревара „24 часа на Льо Ман”. Миналата година българинът се представи достойно в Льо Ман, след като остана сам на мотора заради различни проблеми на съотборниците му, но успя да завърши състезанието.

„За мен това е много специален момент – заяви на пресконференция в София днес Чой. – Винаги съм искал да се състезавам на световно ниво, с помощта на Еко това стана възможно за 7-и сезон, това е повече, отколкото съм мечтал.

„Програмата ни за този сезон е сериозна. Ще участвам в световния шампионат за издръжливост, където се надявам на място в Топ 10 и ще се боря за титлите на Европа, Източна Европа и България, всъщност искам да си ги върна.

„Нашият сезон стартира този уикенд на пистата в Серес, където са първите стартове от нашия и източноевропейския шампионати, надявам се, че ще са успешни за нас, тъй като много харесвам това трасе.”

На пресконференцията на Чой участваха и служебният министър на спорта професор Даниел Дашева, главният изпълнителен директор на ЕКО България Георги Деянов, както и Виктор Нос, който е мениджър на тима на българския пилот.

Професор Дашева обеща морална подкрепа за Мартин този сезон, а Георги Деянов заяви, че за ЕКО България е чест, че може да работи и да подкрепя Мартин в състезанията и също така да го използва като посланик в апела си за повече толерантност и спазване на правилата на пътя.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4