www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Доктор Марко срещу системата DRS

21.02.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1118 прочитания
A+ | A-

Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко има невероятния талант да казва неподходящите неща в неподходящия момент и като се има предвид, че на практика той управлява тима на бившите световни шампиони, то Дениъл Рикардо и Макс Верстапен няма кога да скучаят.

Сега бившият пилот е поел атака срещу „изкуствените помощници” на пилотите – като системата DRS, която улеснява изпреварванията, и ще иска тяхната забрана. Така, според доктор Марко, спортът ще стане „по-чист”.

Интересното е, че доктор Марко твърди, че така подкрепя единият от новите шефове на Формула 1 Рос Браун, който през януари също нарече системата DRS „изкуствено решение” и обясни, че трябва да се намери „по-чист вариант”, за да се постигнат същите резултати.

Изказването на Браун обаче беше по-скоро политическо и в най-скоро време бившият технически директор на Ferrari ще се откаже от него.

Най-малкото защото се очаква, че заради новите правила във Формула 1 автомобилите ще станат много по-трудни за изпреварване и ако не е системата DRS има опасност феновете да станат свидетели на състезания без нито едно изпреварване. Което няма да се приеме добре от никого и ще доведе до сериозни критики срещу хората, които ръководят спорта.

„Когато се използва системата DRS пилотът, който е отпред и е атакуван, на практика е безпомощен – обясни доктор Марко пред списание auto motor und sport. – Той не може да направи нищо, това не се истински изпреварвания.

„Максимално късното спиране е сред най-големите таланти на великите пилоти, а ако се върнем към времето на Ален Прост и Айртон Сена, ще видим, че едно такова изпреварване, с много късно спиране и риск, определяше как ще завърши състезанието.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ