www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Pirelli: Ако има скучни състезания, вината няма да е наша

16.02.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 894 прочитания
A+ | A-

Доставчикът на гуми във Формула 1 Pirelli предупреди тимовете и феновете, че ако през новия сезон състезанията се окажат скучни и промените в правилата не дадат очакваните резултати, то вината за това няма да е на италианската компания.

Моторспорт директорът на Pirelli Пол Хъмбъри припомни, че в Pirelli съвестно са изпълнили всичко, което ФИА и тимовете са поискали за новия сезон.

Това наложи промяна в концепцията за сликовете на Pirelli – компанията се отказа от гумите, които имат по-кратък живот и по-бързо деградират, но пък дават по-добро сцепление, за сметка на по-твърдите и по-издръжливи гуми, които ще позволяват на пилотите да въртят повече и по-бързи обиколки с тях.

Хъмбъри и преди е предупреждавал, че постоянният натиск за по-твърди гуми може да доведе дотам, че в един момент изпреварванията в състезанията да се окажат доста малко. Сега опасенията му се допълват от новите правила, които поставят акцент върху развитието на аеродинамиката и ще направят колите по-бързи, но и по-трудни за изпреварване.

„В крайна сметка не можем да задоволим изискванията на всички, можем да развиваме гумите в една или друга посока – да са по-издръжливи или не – обясни Хъмбъри на честването на 110-годишнината на Pirelli Motorsport в Торино. – Ние изпълнихме това, което се искаше от нас за новия сезон, да видим какви ще са резултатите. Така че, не приемаме оплаквания за това, че сме направили това, което ФИА и отборите са ни поръчали.”

Освен това Хъмбъри предрече, че някои тимове ще имат сериозни проблеми с това да „накарат” новите гуми да заработят добре с новите им шасита през сезона.

„За тестовете на новите гуми ние използвахме модифициран болид от 2015 година, но с тази кола не успяхме да постигнем очакваните нива на аеродинамично притискане, за да получим точна представа как трябва да развием гумите – обясни Хъмбъри. – Затова работихме повече в симулатора.

"Което означава, че който не се е справил добре с развитието на аеродинамиката на колата си по новите правила, ще има проблем да накара гумите да заработят, т.е няма да загряват добре, тъй като няма да са добре натоварени и съответно, няма да дават добро сцепление.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ