www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фискер публикува нова снимка на EMotion

13.12.2016 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1108 прочитания
A+ | A-

Дизайнерът Хенрик Фискер публикува в Twitter още една снимка – този път на задницата, на първия модел на новата си автомобилна компания. Фискер вече обяви, че електромобилът EMotion ще може да измине 645 километра с едно зареждане.

При конструирането на Fisker EMotion ще се използва карбон и алуминий, а батериите, които ще осигуряват ток за задвижването на електромобила са дело на друга компания на Фискер – Fisker Nanotech. Естествено, батериите са разположени на пода на автомобила за по-нисък център на тежестта.

Все още обаче Фискер не е публикувал други технически данни за EMotion, освен това, което се знае отпреди: че колата се има радар и сензори за автономно придвижване, вратите ще се отварят вертикално, както и адаптивни светодиодни фарове.

Фискер обещава и „просторна задна седалка”, както и „силна емоционална връзка на всеки собственик с автомобила му”.

Плановете на Фискер включват лансирането на втори модел след EMotion, който ще е по-достъпен и ще се произвежда в по-голяма серия. После ще има и трети модел, който обаче ще е бутиков и най-вероятно по-мощен и по-скъп. Предполага се, че всички модели на новата компания ще се сглобяват от друг производител.

Хенрик Фискер обяви плановете си да стартира нова автомобилна компания – Fisker Inc. през октомври. Предишната му фирма – Fisker Automotive беше купена през 2014 от китайския производител на резервни части и компоненти Wanxiang Group, а след това беше прекръстена на Karma Automotive.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4