www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нов световен рекорд за Hennessey Venom GT Spyder?

09.04.2016 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 635 прочитания
A+ | A-

Нов световен рекорд за Hennessey Venom GT Spyder?

Американската автомобилна компания Hennessey Performance отбелязва 25-ата си годишнина, а подарък за рождения ден е новият световен рекорд на Venom GT Spyder.

Официалното постижение ще бъде потвърдено в понеделник, но от компанията подсказаха, че новината е свързана с подобряването на рекорда за скорост на сериен автомобил, който също принадлежи на американската тунинг компания и е 435,16 км/ч.

Hennessey доработва сериозно шасита, които купува от Lotus, а миналата година на изложението SEMA дебютира новата версия на Venom GT Spyder. Автомобилът е подобрен 7-литров V8 двигател с две турбини, който работи на биоетанол Е85, а мощността му е 1451 конски сили, което е увеличение с 207 конски сили в сравнение с предишната версия на колата.

От компанията обясниха, че очакват максималната скорост на подобрения Venom GT Spyder да е около 450 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч да става за 2,4 секунди.

Ако очакваният рекорд на американците се потвърди, то Venom GT Spyder ще се окаже по-бърз от хипер автомобила Bugatti Chiron, чиято максимална скорост е електронно ограничена на 420 км/ч.

Трябва обаче да отбележим, че от Bugatti направиха уговорката, че Chiron може да е по-бърз и 420 км/ч в никакъв случай не са върховите му възможности.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ