www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW M2 е новата кола на сигурността в MotoGP

10.02.2016 | Авто новини: На 2 гуми » Мото спорт | Автор: Georgi Ivanov | 1142 прочитания
A+ | A-

BMW M2 е новата кола на сигурността в MotoGP

BMW M2 е новата кола на сигурността в световния пистов шампионат по мотоциклетизъм MotoGP през новия сезон.

Автомобилът е бил глобен за 10 седмици и се доближава до пистовите състезателни автомобили на марката. M2 е с агресивна аеродинамика, необходима за високата скорост, която трябва да поддържа при излизането си на пистата – сплитър под предната броня и регулируемо задно крило от фиброкарбон. Инженерите на BMW M са добавили карбон-керамични спирачки, регулируемо окачване на M Performance и пистови сликове на Michelin.

Интериорът не е спартански, въпреки че М2 е оборудван със състезателни седалки с 6-точкови колани и ролбар, зает директно от M4 GTS. Налице е и панел за контрол на светлинните сигнали, които подава автомобилът, които трябва да бъдат следени от пилотите на пистата и екипите в бокса.

BMW M2 се задвижва от 3-литров 6-цилиндров бензинов двигател с две турбини и мощност 365 конски сили. С него автомобилът се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

Новият сезон в MotoGP стартира в Катар на 20 март, а календарът включва 18 старта на пет континента.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4