www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Джеки Чан със собствен отбор в Льо Ман

08.02.2016 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Georgi Ivanov | 2302 прочитания
A+ | A-

Филмовата звезда Джеки Чан стана поредният представител на шоубизнеса, решил да се пробва в автомобилните спортове и ще дебютира тази година със собствен отбор в „24 часа на Льо Ман”. Чан е сред основателите на тима BAXI DC, който през сезон 2015-2016 доминира в клас LMP3 на Азиатските серии Льо Ман. Пилотите Хон-Пин Тунг, Дейвид Ченг, който е и съсобственик на отбора и Томас Лоран зад волана на Ligier JS P3 спечелиха четири победи от 4 старта, а с това и титлата в LMP3.

В края на миналата седмица тимът Джеки Чан, заедно с Sparkle Roll Group попадна в списъка със заявки за „24 часа на Льо Ман”, а отборът прави крачка напред – Ченг и Тунг отново ще карат, но вече Alpine A460-Nissan в клас LMP2. Така Джеки Чан влиза в елитната група на холивудски звезди, станали част от легендата за Льо Ман. Преди него това направиха Стив Маккуин и Пол Нюман, а Патрик Демпси е сред най-популярните пилоти в GT категорията.

„След страхотното представяне на нашия тим в Азиатските серии Льо Ман, много съм щастлив да обявя, че през новия сезон ще се състезаваме в световния шампионат за издръжливост (WEC), както и в 84-ото издание на „24 часа на Льо Ман”, обяви Джеки Чан.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ